Бриф

Да се направи еко наградна игра на „Рамстор мол“ со која центарот ќе се прикаже како општествено одговорна и „зелена“ компанија.

Решение

Идејата беше да се повикаат граѓаните да ја поздрават „зелената“ страна на „Рамстор мол“, кој доделува велосипеди и електрични тротинети во својата наградна игра и да се придружат во борбата против сивилото и загаденоста во која сите живееме поддржувајќи го тоа што го прави трговскиот центар. Во исто време, центарот да „позелени“ на сите можни места, како на пример да се бојадисаат со зелено ѕидовите на паркингот, да се постават внатрешни живи зелени ѕидови, со што и илустративно ќе се претстави како општествено-одговорна „зелена“ компанија.

Инфо

Клиент: „Рамстор мол“
Реализација: Кампањата не беше реализирана.