Бриф

Да се осмисли креатива за кампања за донирање храна на бездомните животни во Скопје.

Решение

Со носечкиот слоган „Гладна зима нема да има“, корпоративните бои на продавниците за миленичиња „Пет експерт“ и илустрации на животни, ја креиравме кампањата со која се известуваа сите купувачи дека во текот на февруари „Пет експерт“ ќе донира 5% од сета продадена храна за бездомните кучиња и мачиња. Во текот на месецот се собраа многу кутии со храна, со што беа нахранети многу бездомни животни преку здружението „Шепасти ентузијасти“.

Инфо

Клиент: „Пет експерт“
Период: февруари 2020 г.

Драги наши верни купувачи,

Во овој студен зимски период што ни претстои, кога сите се грееме по дома и си уживаме со…

Posted by PET Expert on Сабота, 01 февруари 2020