Бриф

Претставување на „Полица“ на најважниот книжевен настан, Саемот на книга 2019 г.

Решение

1. Изработка на уникатен штанд од дрво, кој ќе потсетува на внатрешното уредување на книжарницата „Полица“. 2. Маици за вработените на штандот, кои на себе ќе имаат визуелни елементи и интересни мисли од книги во издание на „Полица“. 3. Три настани за време на саемот. Првиот, гратис шминкање од MAC со секоја купена книга „Како да бидеш парижанка каде и да си“. Вториот, промоција на сликовницата за деца „Како да снимиш филм“ со режисерот Стојан Вујовиќ кој им покажуваше на децата како реално се снима филм со филмска камера. И, третиот, промоција на сликовницата за деца „Театар“ со мини театарска претстава специјално направена за децата од глумците Васил Зафирчев и Кети Борисова.

Инфо

Клиент: „Полица“
Реализација: мај 2019 г.

МЕДИУМСКА ПОКРИЕНОСТ
Фокус: Книги што ќе ве изберат вас на штандот на „Полица“
Република: „Полица“ со атрактивни промоции на Саемот на книга